28 січня 2014 р.

Мале Багаття - 25.01


Мале Багаття, 25 січня 2014 р.Б., Київ, Майдан
                        Брали участь: Скок, Вирвизуб, Гук, Арій,ДЛ. З поважних причин не змогли прибути Ластівка і Лемко.
·         Розпочали о 20:00 молитвою в капличці на Майдані. Тоді перейшли в наш намет біля Головпошти й там провели відкриття.  Коли співали курінний гімн, особливо сильно прозвучали слова, написані 1948р.Б., але так, ніби для сьогоднішнього дня: «Вже горить, палає ватра, думки всіх далеко линуть, бо сьогодні чи вже завтра в бій підем за Україну»!
·         Сіли навколо столу, поклали в капелюх стільки жолудів, скільки мали питань у порядку денному, та й поволі почали. Заколядували й тою колядою-молитвою щиро просили Господа зіслати народові й Державі превеликий дар волі. Може ще про жолуді згадаю: восени не подбав, щоб мати запас, то нам допоміг мій онук Іванко – зліпив зі спеціяльного тіста. Щоправда, називав їх полунички J
·         Гутірка про Майдан дала змогу кожному поділитись своїми переживаннями й враженнями. Зрозуміло, кожний з нас  тут на своєму місці та в свій час (Вирвизуб – на нічних чергуваннях, Гук – у третій сотні, Арій – зі студентами, я – в капличці, Ластівка шиє хлопцям-майданівцям «балаклави», а Лемко встигає майданити і в Києві, і в Житомирі). Але особисте – то особисте, але Вирвизуб висловив думку, що Пласт, як організація, котра покликана вести Батьківщину до щастя, не використовує весь свій потенціал і можливості робити це, коли прийшов час практично реалізувати те, що опановували теоретично.
                       Вирішили: зібрати до купи наші думки, написати статтю, розповсюдити її всіма доступними способами, виступити на наступному з’’їзді й озвучити нашу позицію.
·         У капелюсі залишилось 6 жолудів (нагадую, що після розгляду чергового питання один жолудь виймаємо), тож коротко підсумували те, що зроблено з часу Великого Багаття:
                       - Арій поінформував про Великий Шелест Дубового Листя. Привітали потрійним «Слава» « і «СКОБ!» нового Корінного – Арія. Ми просимо вчасно інформувати нас завжди, коли є потреба в нашій допомозі.
                        - прапор. Тут нічого не зробили, але з’явились нові обставини - колись проект прапора розробив наш Пензель, тому -
                        Вирішили: Спитати Люльку, чи реально було б пошукати й знайти той проект. Вирвизуб має довідатись, скільки б коштувало виготовлення гаптованого  прапора.
                        - станиця Київ. Процес переходу триває, написані належні заяви. До наступного Малого Багаття завершимо J
                  - адміністрування – Скок контактував з референтами Булави, щоб вирішити -робочі питання, зладнав журнали вхідних і вихідних листів;                                                                      - Залізний фонд – нових надходжень не було.
·         Плян праці на наступні три місяці:
                        - завершити перехід до станиці Київ;
                        - панахида пам’яті Журби на Байковому цвинтарі;
                        - брошуру про Журбу видати до наступного Малого Багаття.
                        - щомісяця – День практичного пластування на природі.
                        - разом зі станицею Київ - вечір пам’яті Журби в Українському селі (бажано – дводенний).
·         Курінна вкладка.
-       Залеглість перед Булавою  (920 грн.) досі не погашена. Маємо в Дуплі 600 грн. Залишилось небагато, тож долучаймося! Щодо цьогорічної вкладки – діємо, як і раніше: всі внески в Дупло є добровільні й по змозі. Стараймося, однак, не забувати – місячна вкладка від одного дубочка становить 15 грн. З них 10 грн. використовуємо на внутрікуренні потреби, а 5 грн. – на Булаву, як добровільна пожертва від нашого куреня, не залежна від внесків, котрі сплачуємо в станиці.

·         Мале Багаття привітало пл. сен. прих. Гука (станиця Київ). З другом Гуком бачились на Дні станиці Київ, а ближче познайомились у Базарі. Як зʼясувалось – одного дуба жолуді J. Він радо прийняв запрошення приєднатись до дубовокористої спільноти.
                       Вирішили: За Корових кумів для Гука будуть Люлька і Скок. Вони допоможуть йому заслужити на честь скласти пластову присягу – вже цього літа. Вступне завдання для Гука як для сеніора-прихильника – скласти першу юнацьку пробу, достосовану до його знань і вмінь. Арій зголосився допомогти. Ритуал прийняття провести на наступному Великому Багатті.
·         Наступне важливе питання - прийом до куреня пл. сен. Яреми Зварчука  і  пл. сен. Богдана Стиславського, котрі зголосились до Дубової Кори. Радіємо, що курінь поповнять досвідчені друзі. Принагідно хочу подякувати їм,  а в їх особі Рогатинській паланці за вертепи, з якими вони приїздили до Київа на Майдан.
                       Вирішили (одноголосно): прийняти друзів Ярему і Богдана до Дубової Кори і надати їм порядкові числа 37 (Яремі) та 38 (Богданові). Надіслати їм листи зі вступним завданням. Церемоніял прийняття провести не пізніше наступного Великого Багаття.
Різне.
9.1 Наступне Мале Багаття запалити на початку травня. Можливо, на Свято Юрія. Можливо – в Житомирі. Ще порадимось.
9.2. Ессе про Пендзеля видати у формі брошури й принагідно поширювати серед пластунів, і не тільки.
9.3. На жаль, забув узяти фотоапарат. І не здогадались когось попросити про фото на згадку. Не забути б наступного разу.
Отакої. Мудро вирішили друзі – не вести протоколів. Он без протоколу – на дві сторінки накрапав (це – якщо 10 кеглем). А якби протокол вести – замучив би вас своєю писаниною.  Що забув – вибачайте, а що написав – прочитайте.

Дубе, кріпись! За Новий Люд!
Скок, Кора Вікового Дуба

Немає коментарів: